Suurin osa sivustoista on tehty WordPressillä, eikä syyttä. WordPressillä pystyy tekemään upeat sivut joka tarkoitukseen, ei siis väliä oletko tekemässä sivustoa suurelle yritykselle vai pikku blogia.
Tämän lisäksi WordPress on täysin ilmainen, vaikka muutamasta hommasta täytyy maksaa pyörittääkseen sivua.
Sivuston rakennuksessa on melko paljon hommaa. Yleisilme, värit, kuvat, myyvät tekstit.
On hyvä myös keskittyä sivun selvyyteen, se keskeisin tarkoitus on kumminkin siinä, että asiakas tekisi jotain sivuilla esim. ottaisi yhteyttä tai blogin lukija viihtyisi siellä. Toki sivun pitää jäädä mieleen, olla visuaalisesti hieno, sekä brändin mukainen.
Mitä WordPressin pluginit eli lisäosat ovat?
WP:seen on kehitetty useita kymmeniä tuhansia lisäosia, jotka tuovat sivustolle ominaisuuksia ilman koodausta, eli helpottavat siis sivuston muokkaamista tarpeiden mukaiseksi. Esimerkkinä voitaisiin käyttää Chattiä, eli asiakas pääsee kysymään ja pyytämään apua ongelmaansa helposti. Useilla sivustoilla alkaa olemaan tämänlainen ominaisuuskin ja on melkein aina toteutettu lisäosan avulla.
Hakukoneoptimointiinkin on tehty useita hyviä lisäosia. Käy lukemassa lyhyt hakukoneoptimointiopas 2021.
Näitä löytyy ilmaisia ja maksullisia, melkein aina on ilmainen versio, mutta ne parhaimmat ominaisuudet sitten maksavat. Yleisin hinta taitaa olla 40-50 euron vuosimaksun välissä.
Perus Blogia pyörittäessä pärjää varmasti ilman lisäosiakin tai ilmaisilla tälläisillä.
Varsinkin maksulliset lisäosat ovat tehty helpoiksi käyttää, joten siisteimmät sivuston ominaisuudet onnistuu tehdä itsekkin. Lisäosissa on hyvä myös muistaa, että melkein kaikki hidastavat sivustoa hieman. Kaikki lisäosat eivät ole laadukkaita, joten kannattaa ottaa hieman selvää/lukea arvosteluja ennen latausta.
Lataus tapahtuu WordPressin hallinnasta “Lisäosat” osiosta ja etsimällä lisäosaa nimellä tai lataamalla lisäosan sivulta tiedoston. Simppeli juttu.
Maksullisia lisäosia, mutta hyvää harvoin saa ilmaiseksi
Todella laaja teeman muokkaaja jossa on rutkasti hyviä ominaisuuksia. Tällä pystyy tekemään esimerkiksi yhteydenottolomakkeita, liiketehosteita, muokkamaan tuotesivuja ym ym..
Välimuistityökalu, joka tekee paljon muutakin. Suomeksi sanottuna tällä lisäosalla saadaan sivustosta nopeampi.
Tällä lisäosalla luot verkkokaupan sivuillesi. Tämän kanssa integroituu useimmat maksunkäsittelypalvelut.
Melkein kaiken kattava markkinointilisäosa
Sivuston hakukoneoptimointityökalu. Helppo käyttää, sekä kertoo selvästi mitä pitäisi tehdä saadakseen paremmat sijoitukset hakukoneissa. Saadaan myös näkymään WordPressissä sijoitukset Search Consolesta.
Johonkin rajaan asti ilmainen Chatti-lisäosa. Siistin näköinen ja helposti kustomoitavissa. Kasvata yhteydenottoja ja tee asiakkaille helpoksi ottaa yhteyttä sivuiltasi.
Sivustolle valitaan teema, joka määrittää sen ulkoasun, asettelun ja tyylin. Teemoja on useita erilaisia ja suosituimmilla saattaa sivusto näyttää samalta kuin useimmat sivut. Jotkin teemat voivat myöskin olla huonosti rakennettuja tai vaikuttaa hakukoneoptimointiin negatiivisesti.
Teemaa voi olla hankala valita sun yritykselle/blogille sopivaksi, mutta ei huolta teemaa pystyy muokkaamaan koodaamalla tai teemanmuokkaajalisäosalla.
Hyvä ja kevyt teema joka integroituu monien lisäosien kanssa. Tällä saa tehtyä siistit sivut.
Elementorin kehittämä teema, joka toimii täydellisesti tietenkin Elementor teemanrakentajan kanssa.
Paljonko kotisivut tulevat sitten maksamaan? Hintaan vaikuttaa muutama asia: toki se, että teetkö itse vai tekeekö firma ne, lisäosien määrä ja millainen Webhotelli on.
Itse tehtynä keskihinta olisi varmaan noin 100-200 euroa vuosittain.
500 eurosta ylöspäin. Päälle 2000 eurolla saa jo melko hyvät.
Tärkeä osa sivustoa on se, että yrityksen, sinun ja asiakkaiden tiedot pysyvät turvassa. WordPress on hyvä turvallinen vaihtoehto kunhan pitää WordPressin ajan tasalla, sekä päivittelee lisäosat säännöllisin väliajoin. Myös Lisäosia löytyy tähän tarkoitukseen.
Monista verkkosivualustoista joutuu maksamaan kuukausi maksuja joista saattaa kertyä vuodessa iso summa. WordPress on ilmainen pois lukien hostausta ja domainia.
WordPressiin saa hyviä sivun hakukoneoptimointi lisäosia.
Sisällön kuten kuvien, sivujen ym. lisääminen on tehty helpoksi jopa aloittelijalle.
Avoimen lähdekoodin sisällöhallintajärjestelmä
WordPress sopii bloggaajille ja yrityksille. Alunperin WordPress on tehty bloggajille, mutta kehittynyt ajansaatossa melkein kaikkeen verkkosivuihin liittyvään toimintaan.
Se on itsessään ilmainen
Domainin perään kirjoitetaan /wp-admin ja pääset kirjautumiseen/login
Matt Mullenweg
Vuonna 2003
Osta wp koutsin verkkokurssi yrityksen kotisivujen tekemiseen ja opit tekemään vastaavanlaisia verkkosivuja!